Min dag..

Hej gullegryn!

Har spenderat min dag med Emma. Alltid lika roligt att vara med den bruden!
Vi träffades runt 12 och begav oss in mot stan, åkte mot olssonstyger och köpte tyger. Hon till klänningar och jag till små projekt, (mest för att jag envisas hela tiden med att lära mig nya saker, och denna gången är det att lära mig sy.) Får se om det blir något dugligt som går att visa, men det ska det nog kunna bli ;)

Vi käkade lunch på Tasty Thai, god mat och ett trevligt sällskap vad kan man mer begära av en måndags lunch? Blev iallafall massor av prat och skratt som vanligt.
Stannade till på second handen påvägen hem, blev lite tyger och sygrejer även här, så nu jäklar ska det sys!

Blev en god middag tillsammans med familjen, har även hunnit med att kolla Big Brother, följer ni detta? Jag älskar det! ;)

Imorgon blir det nog sy och plugga massor!

Vi hörs i morgon, God natt


Linda


Dag 7 - Min bästa vän




Min bästa vän kommer alltid att vara min morfar.
Vad som än händer.

(Han är dock inte min riktiga morfar. Min riktiga morfar bor i dalarna och vi ses 3 gånger om året. Min låtsas morfar träffar jag 6 gånger i veckan, då vi bor mycket närmare varandra.)
Morfar är bäst, så är det bara!.
Jag har lärt mig så otroligt mycket av honom, och jag är uppvuxen med en cool morfar. Vi gör väldigt mycket tillsammans han och jag. Morfar älskar att fiska och jag antar att det är där ifrån mitt intresse har kommit med, vi gillar mat, och att laga mat. Plockasvamp, kolla sport elelr att bara fika.
Morfar har alltid ställt upp för mig och jag kommer alltid att ställa upp för honom. Vad som än händer. Vi två för alltid. Har så många underbara minnen tillsammans med honom, och varken minnena eller honom skulle jag aldrig byta bort för alla pengar i världen. Minnena och banden mellan oss är mycket starkare. Jag älskar att umgås med honom! Åldern spelar ingen roll, vi har så otroligt roligt tillsammans. 
 
Jag älskar dig morfar!

Sen har jag ju också massor av underbara vänner som alltid stötar mig och finns här, dom verkligen bryr sig, och jag älskar dom alla för det!

Emma: Vi har lärt känna varandra på otroligt kort tid och jag är evigt tacksam för det. Du har och kommer alltid att ha en otroligt stor plats i mitt hjärta! Du får mig alltid att le, spelar ingen roll hur jag mår, du får mig att le!. Det är otroligt lätt att prata med dig, och jag älskar det! Kan prata med dig i flera timmar och du lyssnar och förstår så som det ibland kan´vara svårt. Min alldeles egna ängel!

Linnea: Shit! fem år nu! vart tod all tid vägen? har så sjukt många och underbara minnen med dig. Du är som en lills syster för mig och kommr alltid att vara det. När jag lärde känna dig fick jag en extra familj. Är otrolit tacksam för all tid vi har tillsammans, även om det inte är ofta nu då vi båda har mycket i skolan, men våra små resor vi gör tillsammans är underbara!

Sofia: Har inte heller känt dig länge, men gud så roligt jag har tillsammans med dig! Gråter av skratt varje gång jag är med dig! Du är en energikälla i vardagen. Älskar att vara i din närhet, det känns tryggt och säkert!

Jag har många flera underbara vänner det kan jag lova er! Men dessa tre! Helt otroliga människor, Guldkorn allihopa! och lyckliga jag har lyckats skaka fram dom. Är så otroligt tacksam att jag får ha er i mitt liv och att jag får så underbara stunder och minnen tillsammans med er. Genom livet tillsammans alltid!

Älskade morfar!



Linda


Dag 6 - Min dag

Min dag! Har varit jätte tråkigt! haha!
Nej men vaknade runt 12, gick upp och gjorde lyxfrulle! ;D
Sedan bar det av mot ICA maxi med mammsen och pappsen, handlades mest mat och basvaror.
Åkte hem och stor städade mitt rum, Äntligen! Så jag har väntat på att ha tid till det! Nu vet jag hur jag vill ha det och ska förändra lite i taget.
Har pratat med underbara Emma tre gånger under dagen.
Och åt middag med familjen, har även hunnit med att kolla Big Brother och pysslat lite.

Morgondagens planer:
Åka till stan tsm med Emma, hon ska köpa tyger och så ska vi väl kolla runt lite. Sen påvägen hem ska jag stanna på second handen och ta en titt. Får se vad dagen annars bjuder på. Ska försöka ta lite bilder med :)

Puss Puss

Linda


Till Dig Emma!

True friends are never apart,
maybe in distance
but never in
Heart
<3


Dag 5 - Vad är kärlek?

Kärlek för mig går inte riktigt att förklara.
Det är så pass många olika saker och det har olika betydelse och innebörd för alla människor.
Kärlek kan vara till en pojk / flickvän, familj, djur, minnen, platser.
Jag ser massa kärlek till familjen, vänner med mera.
Jag kan faktiskt inte förklara vad kärlek är exakt, det är olika varje gång. Men för mig är det att ha någon att lita på, känna trygghet och att ha roligt. Men kärleken är såklart olika beroende på vad den är menad till.

Svårt att förklara så kommer lite bilder istället!



Linda


Dag 04 - Det här åt jag idag

Vad åt jag idag..
 Lustigt att jag får den frågan idag, då jag har legat hemma hela dagen sjuk! Började känna mig sjuk igår kväll men kämpade mig igenom skolan, då vi måste ha 100% närvaro på kursen vi håller på med just nu. Gick bra men var så sjuk trött när jag kom hem. Idag däremot var det ingen idee att ens försöka ta sig till skolan, har legat hemma hela dagen och sovit massor!
Mår mycket bättre nu iallafall.
Har iallafall ätit lite yoghurt, och baugette och isglass ;)

Sen är det ju lov nu också, Skönt! Fast blir ju inte bara ledigt, ska plugga också, för har faktiskt bara två veckor kvar i skolan sen har jag gjort klart allt mitt skolarbete fram till studenten! Blir praktik i 9 veckor, inne i skolan i två veckor med massa lovdagar sen den 8 juni smäller det!

Ska försöka vila lite till.

Vi hörs senare!

Linda


Sköning!

Har haft en riktigt skön dag idag!

Igår kväll:Provmatlagade jag och halva min projektgrupp hemma hos mig. 2 veckor kvar till den ska redovisas! Känns en aning stressigt! Men det gick jätte bra igår så det känns ändå bra. Bilder på detta kommer.

Idag: Hade jag ingen skola då vi jobbade med projektet igår, så åkte bara förbi skolan en snabbis och lämnade lite papper till lärare och till min proj.grupp.  Då min kära vän Emma stog på älvsjö mässan idag med sitt UF företag så åkte jag ditt en snabbis och hälsade på. Sjukt mycket folk! Jag han vara inne i mäss hallen i tre minuter innan jag helt hade tappat bort mig, visste inte vart jag kom ifrån eller vilket håll jag skulle åt. Fick ringa Emma i ren förtvivlan för att hitta fram till rätt monter! Deras förtag handlar om att sälja smycken och 20% av varje sålt smycke går till "Min stora dag" en organisation som hjälper svårt sjuka barn att upfylla en dröm. Klart man köper ett smycke och stödjer! Kommer bild på mitt jättefina armband sen.
Tog bussen hem och åt middag så nu sitter jag här.
Blir en lugn kväll idag, ska kolla "112 på liv och död" och sen blir det ladda upp inför morgondagens kvällspass i skolan! Tänkte jag ska försöka fota lite och slänga upp bilder på torsdag.

Roligast av allt! På torsdag ska jag och kära pappa åka och kolla min tatuering! :D Som jag har väntat!

Linda


Dag 3 - Mina föräldrar

Mina föräldrar!
Vart ska jag börja?!
Dom är mitt allt, dom betyder så otroligt mycket för mig. Dom har och kommer alltid att stötta mig genom allt. Även om jag inte är bästa dottern mot dom emellanåt så kommer jag ändå alltid att älska dom! Mina föräldrar
Lena & Håkan
Är bäst! Så är det bara! Okej, alla tycker och säger att deras föräldrar föräldrar är bäst, men vafan! jag skulle aldrig vilja byta bort mina föräldrar mot någon annans! Aldrig! Dom har gjort mig tilld en människan jag är idag, människan som bryr sig om andra människor, står upp försig själv och hjälper andra.
Det är så svårt att förklara om dom, dom är bäst och underbarast på alla sätt och vis.
Trots motgångar jag haft och som dom har haft så har vi alltid stötat varandra. Genom allt alltid! Det finns inte ord för hur mycket dom betyder för mig!.
Fast jag ser nog inte mina föräldrar som mamma och pappa.. Dom är mer som mina bästa vänner! Visst ibland är det ju mer föräldrar ibland men dom är coola föräldrar!

Lena: Född den 3 juni 1964.
Tycker inte att jag har en gammal mamma alls!
Mamma är min ängel, ödmjuk, snäll, en förebild och min bästa vän. Kan prata med henne om det mesta och vi har så otroligt roligt tillsammans hon och jag!
Mor & Dotter föralltid!

Håkan: Född 3 Augusti 1965
Inte gammal här heller!
Pappa är min underbara nalle björn! Det är sant! Han är krambjörn!
Han är snäll, förebild precis som mamma, han har lärt mig massor, ödmjuk, och bryr sig.
Pappa och jag har liknande intressen vilket är jätte roligt, vi båda tycker om att laga mat, och vin intresserar oss. Motorcyklar med.
Pappas dotter föralltid!

Jag älskar er mamma och pappa! Glöm aldrig det!
<3



Linda


Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek hmm..
Nej men, det har faktiskt inte kommit ännu!, jag skäms inte över det eller så. Har bara inte känts rätt eller vart rätt. Och jag känner att det är ingenting man behöver stressa med, jag tror personligen att den kommer när man minst annar det själv. Förr eller senare.
Visst önskar jag ibland att det kunde komma nu NU!, men finns inte så mycket att göra. Ragga eller satsa tänker ni, men det är inte min tanke. Det ska kännas naturligt och man ska lära känna varandra innan man inleder något seriöst. Och så har det inte känts för mig. Så jag är säker på att den kommer förr eller senare. Och när kärleken väl kommer så är jag bered och lycklig. Om man nu kan säga så. Det här med kärlek är svårt då kärlek är så pass olika för alla människor, för vissa är det att ha en riktig vän, någon att dela livet med, någon som stöttar. Medans det för andra är att ha någon vid sin sida hela tiden, någon man inte leva utan.
Som min lärare brukar säga: "Kärlek handlar bara om att gå runt och noja. Första nojar man för man inte har någon kärlek, att man inte ska få bli tillsammans med något. Och sen när man har varandra ja då går man runt och nojar om att förlora personen. " Väldigt klokt sagt, för det stämmer verkligen!
 Några andra citat om kärlek som stämmer in:

Kärlek är inte att hitta någon att leva med,
Kärlek är att finna någon man inte kan leva utan!

Den sanna kärleken liknar en cirkel, och cirkeln har inget slut.

Linda


Dag 1

Berätta om dig själv! svårt! Men ska göra ett gott försök.

Linda är namnet, född en vintrig dag för 18 år sedan, 22/12 1992 tre veckor för tidigt vägde bara 2360g!. Länge sen, känns som jag var tio år förra året. Första barnet i familjen, föddes väldigt liten så fick ligga i kuvös min första tid på denna jord. Döptes den 27/3-93 och heter från och med då Linda Birgitta. Gillar det, men vill lägga till ett namn och det är min mammas (Linda Birgitta Lena) Vill jag heta.
Det gick två år och jag fick min första lilla syster Frida 2/8-94 Stolt som tuppen själv! Ganska olika var vi, och även om det inte märks ofta nu så älskar vi fortfarande varandra. Mitt lilla hjärte gryn!
Fick en till lilla syster, sommaren -95 närmare bestämt den 20 juli! Elin min ängel!
Mina alldeles egna små syskon! Jag älskar dom mer än något annat och kommer alltid att göra det! Ställer upp för dom vad det än gäller. Genom allt vi tre tillsammans!

Jag flyttade till Tyresö när jag var fem och har gått i två skolor här sen dess, började på gymnasiet. Stockholms Hotell och Restaurang skola, Ett av de bästa valen i mitt liv. Nu är det sista året, om tre veckor är allt mitt skolaarbet klart och då är det dags för praktik! Den 8 Juni Står jag hoppandes på ett flak och sjunger allt vad halsen klarar av för då har JAG tagit studenten!!

Ska jag beskiva mig själv så blir det: Har väldigt lätt för att gråta, till filmer, böcker, texter, saker som händer, kort, ja till precis allt! Jobbigt ibland då jag verkligen får hålla in tårarna. Skrattar jämt! Kommer oftast med ett leende på läpparna och älskar att ge främmande människor ett leende! Gillar att träffa nya människor och att lära mig nya saker. Har lätt för att prata och visa alla känslor för dom människorna som ställer upp för mig och för dom som jag älskar. Gillar att skämma bort mina vänner och pyssla om dom, middagar, pysseldagar eller en filmdag. You name it! Jag älskar mina vänner & det gillar jag att visa! Får ofta höra att det är lätt att prata och umgås med mig. Att jag är trevlig och tillför något till gruppen. Jag är ganska lillgammal av mig måste jag erkänna.
Jag planerar att flytta hemifrån om inte allt för långtid, har sen tre år tillbaka samlat på mig lite saker här och där. Så nu har jag ganska mycket av smågrejerna man behöver vid en flytt.

Min familja och mina närmsta vänner betyder precis allt för mig, händer det dom något mår inte jag bra. Det märks så tydligt på mig. Jag gör allt för mina nära och kära!

Linda


Nu ska ni få lära känna mig!

Har alltid vart emot dessa men nu med lite påtryckningar från en väldigt älskad vän så får det bli såhär! :)

Dag 01 -
Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 - Mina föräldrar
Dag 04 - Det här åt jag idag
Dag 05 - Vad är kärlek?
Dag 06 - Min dag
Dag 07 - Min bästa vän
Dag 08 - Ett ögonblick
Dag 09 - Min tro
Dag 10 - Min önskelista
Dag 11 - Det här hade jag på mig idag
Dag 12 - Julens favoriter
Dag 13 - Om jag fick säga något till mitt yngre jag
Dag 14 - I min handväska
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Mitt rum
Dag 17 - Saker som irriterar mig
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Shopping
Dag 20 - Den här månaden
Dag 21 - Det här ville jag bli när jag var liten
Dag 22 - Mitt favoritminne
Dag 23 - Det här får mig att må bättre
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - En perfekt lovdag
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - 2011 års glädje



Coctail!


Glömde ju visa Coctailen jag lagade i onsdag och Torsdags!
Inte jätte bra bild då det är mobilkamera men men, måste verkligen ta tag i problemet med dålig kamera!
Mycket färger och smaker! inte en traditionell Chevicecoctail men jätte god!

Linda


Min kväll!



Hejsvejs kära ni!

Min dag har beståt av skola som vanligt, men det är kul på sitt sätt. Precis som jag skrev i förra inlägget så är jag ju omgiven av underbara människor i min skola så jag gillar´t! ;)
Hade nationella prov i svenska idag, den muntliga redovisningen. Shaisse! vad nervös jag var!, men det gick otroligt bra, fick VG så jag är riktigt nöjd. Hade även ett prrov i gastronomi på eftermiddagen, även där blev det ett VG! så otroligt glad! I morgon är det dags att söka praktik med, vet vilka två jag ska söka men det håller jag lite på ett tag till! ;)

I morgon bitti blir det även en liten tur till second handen, lördagar är bästa dagen att gå dit, man ska vara där när dom öppnar då hittar man dom riktiga fynden. Kan verkligen spendera timmar där inne, dom har ett litet mysigt cafe mitt inne i allt, och det är så roligt att gå runt och titta på allt. Se hur saker och ting förendrats den senaste tiden. Och tänk så bra, det någon annan vill bli av med är ett fynd för någon annan. Super bra! och mijövänligt, då behöver det inte produceras lika mycket produkter om alla kom på hur bra second hand är!

Och till bilderna, detta har min kväll beståt av, lyckades hitta en fotobok idag, Den sista med!
Så nu har jag klistrat och skrivit massa minnen och fina ord om bilderna. Kanske kommer någon fin bild på detta.

Linda


Saknar sommaren


Kom nyss hem från skolan, just nu är jag inne på schemat där vi jobbar kväller, detta innebär att jag börjar vi 14,00 och slutar runt 21,15. Vi har kvälls öppen restaurang i skolan där min klass står i kall- och varmkök och en serveringsklass som serverar. Roligaste schemat hittills det händer så mycket hela tiden och man jobbar under press. Finns ingen tid för lek eller skoj, på något sätt känns det mer på riktigt. Det finns ingen som kan hjälpa oss på kvällen det är min klass i skolan och nu gäller det. Blir det fel är det vi själv som får gå ut till gästen och säga detta. Lagret är stängt så det går inte heller att få tag på fler råvaror. Så det som finns är det som vi har. Man fokuserar mycket mera och alla presterar sitt bästa. Vi jobbar mer som ett lag nu! :)

Idag jobbade jag i kallköket, det jag tycker är absolut roligast jag gjorde en:
Chevicecoctail med bananchips och kokosdressing.- Vilket är en coctail som innehåller, fänkål, mango, ananas, gurka, tomat, pilgrimsmusslor, scampi, blandadfisk, avokado. I grund receptet har man råfisk som får ligga i en citron och lime dressing och dra så den grvas något. Med då vi inte har mer är tre timmar på oss att göra denna rätten, så blanchade vi fisken och skaldjuren snabbt i vatten.
Supergott och enkelt att göra, det som tog tid var att skära allt i små små bitar och att göra chipsen. En enkel och god förrätt men det ligger mycket jobb bakom det då det är massor av små moment som ska göras. Men när servicen började och jag fick lägga första coctailglaset kändes det riktigt bra, trots all stress. Men jag klarade det i tid och det var snyggt och gott!
Bilder kommer på detta men det får bli i morgon, är så otroligt trött efter denna dagen och ska ladda upp för ytterligare en kväll i morgon. Visste det är påfrestande att jobba kväll med stressen och allt runtom kring, men det är så otroligt roligt! Det händer saker hela tiden och när man fått ut en rätt och servicen kommer och berätter berömet som gästen hälsar, det värmer i hjärtat. Man har gjort en okänd människa glad, och det är väl lite av vad restaurang branchen handlar om, att göra främmande människor glada och ge dom en smak och matupplevelse. Sen är det ju ett plus i kanten att man har en underbar klass man får jobba med, vi hjälps åt och jobbar som ett lag. Har någon problem på sin station så hjäls alla åt, för vi vet ju faktiskt själva hur jobbigt det är och hur svårt det kan vara att be någon om hjälp, man vill ju inte göra så dom hamnar efter. Vi är 17 personer som driver kall- och varmkök. Kan tänkas mycket, men vi går fortfarande i skolan och vi kan inte allt ännu. Alla har vi fått massor av olika tips och kunskap under praktiken vi hade i höstas och vi delar mer än gärna med oss av tipsen till varandra. Så just nu är det inte bara läraren som lär oss, vi lär också varandra vilket känns otroligt bra! :)

Nu blir det Tack och god natt för mig, en ny dag i morgon med!

Linda


Gjorde några små fynd igår


Detta fina mönstret finns på ett midjeförekläde som jag fyndade till mig igår för ynka 10:-

Hittade även två stycken Höganäskrus som fick följa med hem 15 / 10:-

Här där jag bor har vi en lite second hand butik ca 4 km bort, älskar att gå en promenad ditt och kolla runt lite. Det är fina och rena saker som är fullt användbara. Det som gör det lite roligare att handla där är att alla pengar dom får in går till fattiga barn och vuxna runt om i landet. Det värmer i hjärtat att veta detta. Medans jag fyndar fina saker så hjälper jag samtidigt någon som behöver det.
Längtar så otroligt mycket till sommaren när det börjar komma upp massa loppisar och marknader utomhus så man kan strosa runt i solen i klänning och bara njuta.

Linda


Kladdkaka!



Hejsan mina fina!
Otroligt roligt att det är så många som har hittat hit på så kort tid! :D

Detta är vad som står i ugnen just nu och gräddas, tänkte ni skulle få ta del av receptet, receptet har jag för övrigt fått av en kärvän!

100g smör
2st ägg
2,5dl strösocker
1msk vaniljsocker
3msk kakao
2dl vetemjöl

175 grader i ca 15 min.

smällt smöret och låt det svalna
vispa ägg & socker pösigt, tillsätt vaniljsocker och kakao och blanda försiktigt
Ha i mjölet, smeten blir väldigt hård
Ha tillsist i smöret lite i taget.
Häll upp i en smordform och grädda i ugnen
Njut! :)

Då var mitt första recept ute på bloggen! Nu börjar det faktiskt likna något, hoppas ni gillar det såhär långt iallafall.
Tänkte jag ska visa mina fynd jag gjorde igår lite senare.

Linda



Alla <3 dag!

"Kärlek är det enda som blir större när man slösar med det."
- Ricarda Hutch


Skola



Godmorgon!
Ska snart börja röra mig mot skolan, först blir det dryckeslektion där vi förhoppningsvis ska smaka drinkar idag. Givet vis dricker vi inte ett glas var utan man får smaka några droppar med ett sugrör :P, sen är det håltimme, religon och tillsist 50 minuter genomgång av meny inför onsdagens kvällskök.
Hoppas att ni får en jätte fin dag!

Linda


Vakert!



Bilderna talar för sig själva!

Linda


Detta har min helg beståt av!



Hejsan!

Hejsan!
Detta är då min nya blogg, den är under ombyggnad men jag hoppas det kommer lösa sig snart så jag kan komma igång med detta!
Denna bloggen kommer om handla om det mesta som händer i mitt liv, allt från min sista termin på gymnasiet, går på stockholms hotell och restaurang skola inriktning restaurang. Mina underbara vänner som jag haft lyckan att lära känna, mina intressen för fotografering och matlaging samt baknig, jag kommer att dela med mig av massor av foton och recept!
Ni kommer få följa med i min vardag måndag-söndag, vilket innebär en hel drös av olika saker, alla stora viktiga dagar nu innan studenten, praktik, fester och allt som händer i mitt liv.
Jag hoppas att detta intresserar dig!
Kommentera gärna och kom med åsikter och synpunkter!

Linda


RSS 2.0