Saknar sommaren


Kom nyss hem från skolan, just nu är jag inne på schemat där vi jobbar kväller, detta innebär att jag börjar vi 14,00 och slutar runt 21,15. Vi har kvälls öppen restaurang i skolan där min klass står i kall- och varmkök och en serveringsklass som serverar. Roligaste schemat hittills det händer så mycket hela tiden och man jobbar under press. Finns ingen tid för lek eller skoj, på något sätt känns det mer på riktigt. Det finns ingen som kan hjälpa oss på kvällen det är min klass i skolan och nu gäller det. Blir det fel är det vi själv som får gå ut till gästen och säga detta. Lagret är stängt så det går inte heller att få tag på fler råvaror. Så det som finns är det som vi har. Man fokuserar mycket mera och alla presterar sitt bästa. Vi jobbar mer som ett lag nu! :)

Idag jobbade jag i kallköket, det jag tycker är absolut roligast jag gjorde en:
Chevicecoctail med bananchips och kokosdressing.- Vilket är en coctail som innehåller, fänkål, mango, ananas, gurka, tomat, pilgrimsmusslor, scampi, blandadfisk, avokado. I grund receptet har man råfisk som får ligga i en citron och lime dressing och dra så den grvas något. Med då vi inte har mer är tre timmar på oss att göra denna rätten, så blanchade vi fisken och skaldjuren snabbt i vatten.
Supergott och enkelt att göra, det som tog tid var att skära allt i små små bitar och att göra chipsen. En enkel och god förrätt men det ligger mycket jobb bakom det då det är massor av små moment som ska göras. Men när servicen började och jag fick lägga första coctailglaset kändes det riktigt bra, trots all stress. Men jag klarade det i tid och det var snyggt och gott!
Bilder kommer på detta men det får bli i morgon, är så otroligt trött efter denna dagen och ska ladda upp för ytterligare en kväll i morgon. Visste det är påfrestande att jobba kväll med stressen och allt runtom kring, men det är så otroligt roligt! Det händer saker hela tiden och när man fått ut en rätt och servicen kommer och berätter berömet som gästen hälsar, det värmer i hjärtat. Man har gjort en okänd människa glad, och det är väl lite av vad restaurang branchen handlar om, att göra främmande människor glada och ge dom en smak och matupplevelse. Sen är det ju ett plus i kanten att man har en underbar klass man får jobba med, vi hjälps åt och jobbar som ett lag. Har någon problem på sin station så hjäls alla åt, för vi vet ju faktiskt själva hur jobbigt det är och hur svårt det kan vara att be någon om hjälp, man vill ju inte göra så dom hamnar efter. Vi är 17 personer som driver kall- och varmkök. Kan tänkas mycket, men vi går fortfarande i skolan och vi kan inte allt ännu. Alla har vi fått massor av olika tips och kunskap under praktiken vi hade i höstas och vi delar mer än gärna med oss av tipsen till varandra. Så just nu är det inte bara läraren som lär oss, vi lär också varandra vilket känns otroligt bra! :)

Nu blir det Tack och god natt för mig, en ny dag i morgon med!

Linda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0